Саудівська Аравія готова до війни з Іраном – глава МЗС країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Саудівська Аравія готова до війни з Іраном – глава МЗС країни

Саудівська Аравія готова до війни з Іраном – глава МЗС країни
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Саудівська Аравія не прагне почати війну, але готова рішуче відповісти на напад з боку іноземної держави. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ королівства Аділь аль-Джубейр, інформує ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Виступаючи на прес-конференції, глава зовнішньополітичного відомства королівства звинуватив Іран не тільки в дестабілізації ситуацій в регіоні Перської затоки, маючи на увазі підтримку хуситів у громадянській війні в Ємені, але й в нападах на саудівські танкери поблизу берегів ОАЕ.

Міністр наголосив, що Саудівська Аравія готова зробити все від неї залежне, щоб запобігти війні. При цьому Ер-Ріяд обіцяє «відповісти з усією силою і рішучістю», якщо Іран обере шлях збройного конфлікту.

Також глава МЗС Саудівської Аравії закликав світову спільноту взяти на себе відповідальність, щоб не допустити загострення обстановки в регіоні.

За інформацією саудівських ЗМІ, міністр Аділь аль-Джубейр вже обговорив поточну ситуацію в телефонній розмові з держсекретарем США Майком Помпео. Ця розмова відбулася після того, як король Саудівської Аравії Салман виступив з вимогою проведення термінового саміту лідерів арабських країн та країн Перської затоки у зв’язку з нападом Ірану на нафтові танкери в ОАЕ.

Нагадаємо, що США планують виділити у 2020 році Україні рекордну суму на оборону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?