Володимир Зеленський оголосив кілька несподіванок на своїй інавгурації
Категорія
Україна
Дата публікації

Володимир Зеленський оголосив кілька несподіванок на своїй інавгурації

Володимир Зеленський оголосив кілька несподіванок на своїй інавгурації
Джерело:  online.ua

Шостий президент України Володимир Зеленський склав присягну на вірність українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради.

Як повідомляє ONLINE.UA, глава Конституційного суду України Наталія Шаптала запросила до трибуни новообраного президента, вручила йому текст присяги українському народові, визначений Конституцією України.

Зеленський поклав руку на Пересопницьке Євангеліє і Конституцію, проголосив присягу українському народу, підписав її текст і передав главі Конституційного суду України.

У промові після складання присяги Володимир Зеленський проголосив кілька несподіванок. Зокрема, він наголосив, що чисельність українців становить 65 мільйонів чоловік. Під цим він мав на увазі, в тому числі, представників діаспори.

Своїм першочерговим завданням на посаді президента Зеленський проголосив «припинення вогню на Донбасі». Заради цього він «готовий на все», але «не поступаючись територіями».

«Крим та Донбас – це українська земля», – наголосив Зеленський.

Під час своєї промови новий президент кілька разів переходив на російську мову. Через це його з місця перервав голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко. Новий президент відреагував на це, зауваживши на те, що депутат тим самим «продовжує розділяти людей».

Володимир Зеленський закликав депутатів скасувати депутатську недоторканість та оголосив про розпуск Верховної Ради. Також він закликав уряд добровільно подати у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?