У Білорусі тимчасово дозволять вживати наркотики: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі тимчасово дозволять вживати наркотики: що сталося

У Білорусі тимчасово дозволять вживати наркотики: що сталося
Джерело:  online.ua

Іноземним уболівальникам, які приїдуть цього літа в Білорусь на Європейські ігри, дозволять вживати заборонені речовини, однак є певні умови, передає ONLINE.UA з посиланням на kyky.org.

Так, в Державному прикордонному контролі Білорусі кажуть, що в країну можна ввозити речовини з "дозвільного" списку (в тому числі гашиш і амфетамін – пункт 2.12), але тільки в якості лікарських засобів і для особистого застосування.

Також потрібно мати при собі довідку від лікаря, в якій зазначено назву препарату і доза. Міністерство охорони здоров'я підкреслило, що "ніколи не підтримувало ідею використання канабісу, препаратів на його основі амфетаміну в медичних цілях і не планує їх легалізацію".

"В Білорусі канабіс і амфетамін входить в список небезпечних наркотичних засобів і психотропних речовин, що не використовуються в медичних цілях. Тому, відповідно до міжнародних угод, МОЗ зберіг за собою можливість приймати будь-які спеціальні заходи контролю", - сказано в повідомленні.

Як відомо, з 21 червня по 1 липня в Білорусі пройдуть другі Європейські ігри – міжнародні спортивні змагання, в яких цього року беруть участь 4000 європейських спортсменів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) з’ясували, наскільки поширені алкогольна та наркотична залежність у різних країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?