Названо овоч, який може вберегти від раку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо овоч, який може вберегти від раку

Названо овоч, який може вберегти від раку
Джерело:  online.ua

Вчені із Ізраїля прийшли до висновку, що речовини в броколі впливають на активність специфічного гена, який пов'язаний з раком. Експерти з Медичного центру Бет-Ізрайел організували спеціальне дослідження над гризунами, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

В ході експеременту було з'ясовано, що у мишей, які схильні до розвитку пухлин, виявили позитивний вплив молекули індол-3-карбінол (Indole-3-Carbinol, I3C).Вона здатна зупиняти утворення злоякісних пухлин.

"Дослідники вводили I3C, що міститься в броколі і інших капустяних, в організм гризунів. Речовина придушувала роботу гену WWP1. З'єднання, що міститься в броколі, допомагає відновити нормальну роботу гена PTEN. Що цікаво, щоб броколі справді дало позитивний ефект, людині необхідно з’їсти 2,5 кілограм броколі у сирому вигляді", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні, які опублікував науковий журнал Immunity.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?