Вчені із Ізраїля прийшли до висновку, що речовини в броколі впливають на активність специфічного гена, який пов'язаний з раком. Експерти з Медичного центру Бет-Ізрайел організували спеціальне дослідження над гризунами, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.
В ході експеременту було з'ясовано, що у мишей, які схильні до розвитку пухлин, виявили позитивний вплив молекули індол-3-карбінол (Indole-3-Carbinol, I3C).Вона здатна зупиняти утворення злоякісних пухлин.
"Дослідники вводили I3C, що міститься в броколі і інших капустяних, в організм гризунів. Речовина придушувала роботу гену WWP1. З'єднання, що міститься в броколі, допомагає відновити нормальну роботу гена PTEN. Що цікаво, щоб броколі справді дало позитивний ефект, людині необхідно з’їсти 2,5 кілограм броколі у сирому вигляді", - сказано в повідомленні.
Нагадаємо, нещодавно вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні, які опублікував науковий журнал Immunity.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.