Vodafone купує у Ріната Ахметова оператора Vega
Категорія
Економіка
Дата публікації

Vodafone купує у Ріната Ахметова оператора Vega

Vodafone купує у Ріната Ахметова оператора Vega

Холдингова компанія System Capital Management, що належить олігарху Рінату Ахметову, продає оператора фіксованого зв'язку Vega. Як передає ONLINE.UA, про це сайту Liga.net розповіли джерела на телеком-ринку. За їхньою інформацією, покупцем активів стане стільниковий оператор Vodafone Ukraine. Сума майбутньої угоди невідома, але, на думку учасників ринку, може сягати 1 млрд грн.

Телекомунікаційна група Vega - один з найбільших вітчизняних гравців ринку фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу до мережі інтернет і передачі даних. Vega обслуговує близько 440 000 абонентів телефонії і 160 000 користувачів інтернету. В цьому році до структури групи увійшов онлайн-ресурс для перегляду фільмів і спортивних трансляцій «OLL.TV». Загальний дохід компанії у 2018 році склав 641 млн грн.

Компанія «ВФ Україна» (Vodafone Ukraine) обслуговує 20,8 млн абонентів. Дохід оператора в 2018 році склав 11,9 млрд грн. Компанія входить до групи МТС російського бізнесмена Володимира Євтушенкова.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, Forbes у своєму рейтингу мільярдерів оцінив статки Ріната Ахметова в 5,5 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?