Стало відомо, про що Зеленський говорив з главою делегації США
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, про що Зеленський говорив з главою делегації США

Стало відомо, про що Зеленський говорив з главою делегації США
Джерело:  online.ua

З’явилась інформація про деталі вчорашніх переговорів між новим президентом України Володимиром Зеленським та главою американської делегації на церемонії інавгурації, міністром енергетики США Ріком Перрі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу «Нафтогаза», головною темою зустрічі стало питання диверсифікації постачання газу в Україну.

За словами голови НАК «Нафтогаз» Андрія Коболева, на переговорах піднімалися також питання про видобування газу та збереження транзитного потенціалу України.

Окрема увага під час зустрічі була присвячена підготовці України до проходження наступного осінньо-зимового опалювального сезону, фінансуванню та накопиченню достатніх запасів газу у підземних сховищах. Було обговорено питання можливості імпортування американського скрапленого газу через регазифікаційний термінал у Польщі.

Крім президента Володимира Зеленського та голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, на зустрічі був присутній колишній міністр фінансів України Олександр Данилюк, заступниця глави МЗС Олена Зеркаль, надзвичайний і повноважний посланник України Вадим Пристайко та радник новообраного глави держави Руслан Рябошапка.

З американського боку у переговорах взяли участь: міністр енергетики США Рік Перрі, спецпредставник США з питань України Курт Волкер та сенатор Рон Джонсон.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, хто є основним претендентом на пост глави МЗС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?