У Франції пояснили, чому не запросили Путіна на ще один важливий захід
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції пояснили, чому не запросили Путіна на ще один важливий захід

У Франції пояснили, чому не запросили Путіна на ще один важливий захід
Джерело:  ria.ru

Французька влада підтвердила, що не стала відправляти президенту Росії Володимиру Путіну запрошення на святкування 75-ї річниці висадки в Нормандії союзників по антигітлерівській коаліції під час Другої світової війни, передає ONLINE.UA з посиланням на РІА «Новости». Як пояснили в прес-службі президента Франції, таке рішення викликане протокольними моментами - на чолі церемонії буде не президент Макрон, а прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп.

На присвячених висадці союзників заходах буде присутній президент Емануель Макрон, але міжнародна церемонія пройде під головуванням французького прем'єр-міністра, а не на рівні глав держав. Урочисті заходи триватимуть два дні і пройдуть в двох країнах. 5 червня міжнародні лідери зберуться в британському Портсмуті, а 6 червня президент Макрон і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей прибудуть до Франції. У Нормандію приїде також президент США Дональд Трамп.

Крім Володимира Путіна не буде на зустрічі і президента України Володимира Зеленського, хоча ще в квітні тодішній президент Петро Порошенко говорив про намір скликати зустріч «нормандського формату».

«Емануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель вже в травні звернуться до Путіна, скоординуються з президентом США Дональдом Трампом. І, не виключаю, на святкування дати висадки союзницьких військ у Нормандії буде запрошений президент Путін. Ми зберемося вчотирьох, щоб нарешті на багатостраждальну землю України прийшов мир», - заявив тоді Порошенко.

«Нормандський формат» існує з 6 червня 2014 року, коли відбулася зустріч чотирьох лідерів його країн-учасниць - України, Франції, Німеччини та Росії. Зустріч проходила в рамках святкування 70-ї річниці висадки військ союзників у Нормандії.

Як повідомляв ONLINE.UA, видання Tagesspiegel в своєму матеріалі назвало найбільший страх Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?