Президент Зеленський підписав указ про розпуск Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Президент Зеленський підписав указ про розпуск Ради

Президент Зеленський підписав указ про розпуск Ради
Джерело:  president.gov.ua

Сьогодні відбулися консультації президента України Володимира Зеленського з лідерами парламентських фракцій. За словами її учасників, Президент звернувся до голови парламенту з листом щодо необхідності проведення позачергового засідання парламенту. Проте щойно на офіційному сайті Президента опубліковано Указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів», передає ONLINE.UA.

Президент вирішив припинити достроково повноваження Верховної Ради України восьмого скликання та призначити позачергові вибори до парламенту на 21 липня 2019 року. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Ще сьогодні вдень радник президента Зеленського Андрій Богдан не виключав, що підписання указу про розпуск парламенту може бути відкладено на кілька днів для проведення позачергового засідання Верховної Ради.
«Позачергове засідання Верховної Ради може бути запропоновано провести 22 травня, оскільки найбільш оптимальним терміном для публікації указу про розпуск парламенту, щоб дотриматися всіх норм Конституції, тобто період в 60 днів і проведення виборів в останню неділю цього періоду, є публікація указу завтра, 22 травня », - сказав Богдан журналістам після консультації голів фракцій з президентом.

Як повідомляв ONLINE.UA, сьогодні відбулися двогодинні консультації між лідерами парламентських фракцій та президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?