Зеленський призначив главу Адміністрації президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський призначив главу Адміністрації президента

Зеленський призначив главу Адміністрації президента
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський видав указ про призначення главою своєї адміністрації Богдана Андрія Йосиповича. Відповідний указ №304/2019 опубліковано на сайті президента, інформує ONLINE.UA.

42-річний Андрій Богдан є особистим адвокатом олігарха Ігоря Коломойського. Протягом виборчої кампанії Богдан здійснював юридичний супровід Зеленського. Також він представляє інтереси Коломойского у судових справах, пов’язаних з Приватбанком.

Богдан народився та навчався у Львові, де здобув вищу юридичну освіту. У 2001 році отримав свідоцтво адвоката. Після переїзду до столиці став партнером адвокатського об’єднання «Правіс».

У 2007 року балотувався до Ради за списком виборчого блоку «Наша Україна – Народна самооборона» під номером 93. Депутатом у підсумку не став.

У 2008 року міністр юстиції Микола Оніщук призначив Андрія Богдана своїм заступником з питань боротьби з корупцією. Після перемоги Віктора Януковича став заступником міністра Кабінету міністрів України та урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики.

Після Майдану та втечі прем’єр-міністра Миколи Азарова у Росію Андрія Богдана було звільнено з Кабміну. Навесні 2014 року він став радником губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, що сьогодні на консультації між президентом та лідерами фракцій Верховної Ради виник скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?