Глава Адміністрації Зеленського прокоментував власну люстрацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Адміністрації Зеленського прокоментував власну люстрацію

Глава Адміністрації Зеленського прокоментував власну люстрацію
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан стверджує, що несправедливо потрапив під дію закону про люстрацію, тому президент Володимир Зеленський не порушив закон його призначенням. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я потрапив під закон про люстрацію абсолютно несправедливо. Я закрив одну дуже корупційну схему, яка виводила 2 млрд гривень на рік при всіх владах. І автором цієї корупційної схеми при Міністерстві юстиції був один з авторів закону про люстрацію», – заявив Богдан в ефірі телеканалу «112 Україна».

Керівник апарату президента зазначив, що в законі про люстрацію посади глава адміністрації та його заступники виведені з-під державної служби. «Тому в цьому немає порушення ні норм моралі, ні норм закону», – заявив Богдан.

Крім того глава Адміністрації президента вважає, що закон про люстрацію дуже непрофесійно прописаний.

«Настільки непрофесійно прописаний закон, що кожен, хто хотів вийти з-під дії цього закону, з'їздив у відрядження на один день на територію бойових дій, отримав статус учасника бойових дій і під люстрацію не потрапляє. А тисячі порядних людей, які нічого поганого в житті не зробили, захищали інтереси суспільства, досі знаходяться під дією цього закону», – пояснив Андрій Богдан.

Як вже повідомляв наш сайт, Андрій Богдан у 2013-2014 роках працював в уряді Миколи Азарова уповноваженим з питань антикорупційної політики. В команді Порошенка вважають, що через це він формально потрапив під дію закону про очищення влади (про люстрацію). Цей закон передбачає заборону обіймати державні посади протягом 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?