Рада провалила новий закон про вибори: перша реакція Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада провалила новий закон про вибори: перша реакція Зеленського

Рада провалила новий закон про вибори: перша реакція Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський опублікував черговий пост у своєму Facebook-аккаунті, в якому повідомив, що «старі політики» навмисно провалили у Верховній Раді голосування за його законопроект щодо внесення змін до виборчого законодавства. На його переконання, це зроблене, аби довше залишатися у політиці, інформує ONLINE.UA.

Новий глава держави висловив сподівання, що незважаючи на провалений у парламенті законопроект про зміну виборчого законодавства громадяни України все одно оберуть на позачергових виборах політиків, здатних до реальних дій. Це може бути зроблено за діючою змішаною системою, в тому числі в мажоритарних округах

«Старі політики обрали стару систему, бо лише вона дає їм шанс подовжити політичне життя. Вони розраховують за гроші та гречку знову пролізти до Верховної Ради. Але я переконаний, що вони помиляються. І навіть у мажоритарних округах ви оберете нових політиків, здатних змінити країну не на словах, а на ділі», – заявив Зеленський.

Президент закликав українців прийти на вибори до Верховної Ради 21 липня і «зробити разом» нинішніх депутатів.

Як відомо, сьогодні на засіданні парламенту депутати не проголосували за включення до порядку денного два законопроекти, які подав президент Володимир Зеленський. При необхідній кількості у 226 голосів за цю постанову проголосували лише 92 народних обранця.

Нагадаємо, що сьогодні радник Володимира Зеленського назвав того, хто очолить партію «Слуга народу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?