Стало відомо, коли прем'єр-міністерка Великобританії може піти у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, коли прем'єр-міністерка Великобританії може піти у відставку

Стало відомо, коли прем'єр-міністерка Великобританії може піти у відставку
Джерело:  interfax.com.ua

Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей може подати у відставку в п'ятницю, 24 травня, з посиланням на «Інтерфакс-Україна» повідомляє ONLINE.UA. Про можливу відставку повідомили The Times чиновники в оточенні політика.

Тереза Мей може оголосити про свою відставку в п'ятницю після зустрічі з головою парламентського комітету Гремом Бреді. Раніше про те, що вона залишає посаду, повідомила також лідер палати громад Великобританії Андреа Лідсом. Причиною своєї відставки вона назвала розбіжності з Терезою Мей з приводу Brexit. У своїй заяві про відставку Лідсом підкреслила, що вона більше не вважає, що підхід уряду дозволить реалізувати підсумки референдуму по Brexit, на якому більшість британців висловилися за вихід з ЄС. Також вона висловилася проти другого референдуму по Brexit.

У вівторок Мей представила новий варіант законопроекту про Brexit, в якому, зокрема, запропонувала депутатам провести голосування по повторному референдуму по Brexit. Однак лейбористська партія вже відмовилася підтримати новий законопроект, про що заявив її лідер Джеремі Корбін.

Колишній глава британського МЗС Борис Джонсон, який вважається претендентом на пост прем'єра, оголосив, що не голосуватиме за запропонований Мей законопроект. Також не голосуватиме Шотландська національна партія, представлена в палаті громад 35 депутатами.

Великобританія повинна була вийти з ЄС ще 29 березня 2019 року, але після трьох невдалих голосувань за угодою по Brexit в британському парламенті термін перенесли на 31 жовтня. Четверте голосування в парламенті заплановане на червень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто у разі відставки Терези Мей має найбільші шанси очолити уряд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?