Реформа української армії: новий очільник Генштабу поділився планами та ідеями
Категорія
Україна
Дата публікації

Реформа української армії: новий очільник Генштабу поділився планами та ідеями

Реформа української армії: новий очільник Генштабу поділився планами та ідеями
Джерело:  online.ua

Новий очільник Генерального штабу Руслан Хомчак розповів, які завдання і напрямки роботи вважає пріоритетними для себе і Збройних Сил загалом. Про це він розказав під час церемонії, на якій його представили керівному складу Міністерства оборони та Збройних Сил, передає ONLINE.UA.

"Найвища цінність – це людина", – сказав командувач, підкресливши, що найголовнішим завданням є збереження життя і здоров’я особового складу.

Окрім того, він назвав основні напрямки діяльності Збройних Сил. Так, Хомчак планує припинити застосування принципів ручного управління, "окозамилювання, суцільну показуху та видавання бажаного за дійсне", зупинити "корупційні прояви" та "усунути наявні корупційні ризики".

Також у його планах - провести інвентаризацію майна та прийняти рішення по втратам, нестачам і посадовим особам, які допустили правопорушення і розкрадання.

Також начальник Генштабу запевняє, що потрібно забезпечити підготовку військ за стандартами НАТО і розробити систему військово-патріотичного виховання, "яка базується на європейському виборі України".

Також новий керівник Збройних Сил збирається оцінити готовність відомства та місцевої влади до територіальної оборони держави. Мова йде і про забезпечення безпеки арсеналів, баз та складів.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт Валентин Гладких звернув увагу на те, що український глава Володимир Зеленський призначає тих, хто компетентний і кому він довіряє особисто, однак подібний підхід може зіграти з ним злий жарт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?