Стало відомо, скільки росіян виступають за рівні права для ЛГБТ
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, скільки росіян виступають за рівні права для ЛГБТ

Стало відомо, скільки росіян виступають за рівні права для ЛГБТ
Джерело:  online.ua

47% росіян підтримують ідею, що геї та лесбіянки в Росії повинні користуватися такими ж правами, як інші громадяни. 43% з цим не згодні. Про це повідомляє "РБК" з посиланням на опитування "Левада-центру", передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що 47% - це найвищий показник підтримки рівних прав для ЛГБТ за останні 14 років досліджень. Ще у 2005 році за рівні права виступав 51% опитаних. На думку заступника директора «Левада-центру» Дениса Волкова, останні дані пов'язані із зростанням толерантності до гомосексуалів, зі зниженням ефекту від кампанії навколо закону про заборону гей-пропаганди.

"56% учасників опитування заявили про негативне ставлення до представників ЛГБТ, 40% стверджують, що відносяться до них нейтрально. 8% опитаних повідомили, що знайомі з гомосексуалами. Дізнавшись про нетрадиційну сексуальну орієнтацію знайомого, 63% респондентів не стали б повністю розривати з ним спілкування", - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що про випадки насильства по відношенню до ЛГБТ не знає майже половина (45%) учасників опитування.

Як повідомляв  ONLINE.UA, у щорічному рейтингу правозахисної групи ILGA-Europe «Райдужна Європа» визначено, що Україна займає 35 місце з 49 європейських країн з точки зору захисту прав ЛГБТ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?