"Я проти цього!": Філарет зробив гучну заяву щодо Томосу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Я проти цього!": Філарет зробив гучну заяву щодо Томосу

"Я проти цього!": Філарет зробив гучну заяву щодо Томосу
Джерело:  online.ua

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет стверджує, що частина положень Томосу не підходить українській церкві. З такою гучною заявою він виступив після синоду ПЦУ, який відбувся 24 травня, передає ONLINE.UA.

Він запевняє, що з частиною положень Томосу не можна погодитись.

"Ми приймаємо Томос і дякуємо за нього. Але ми приймаємо ту частину, де нас визнають автокефальною церквою. Але там написано, що ми, наприклад, не можемо піклуватись нашими українцями за кордоном. Я проти цього, і українці проти", - заявив Філарет.

За словами патріарха, така ситуація склалась, бо "Томос нам показали і дали уже після собору, ми не знали, що там написано".

Нагадаємо, нещодавно почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, що не висував би кандидатуру Епіфанія в настоятелі Православної церкви України, якби знав, що він "піде кривими дорогами".

"Якби я знав те, що відбувається, я б його не висував би. Я довіряв йому, що він буде іти прямою дорогою, а не піде кривими дорогами. Цього я не передбачав, тому що я довіряв йому стовідсотково. Якби я за нього не боровся на Соборі, він би предстоятелем не був", – сказав патріарх.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Філарет звинуватив предстоятеля ПЦУ митрополита Єпіфанія  та президента Петра Порошенка у порушенні раніше взятих домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?