У Кабміні розповіли, які об’єкти побудують в України за 13 млрд євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні розповіли, які об’єкти побудують в України за 13 млрд євро

У Кабміні розповіли, які об’єкти побудують в України за 13 млрд євро

В України планують побудувати 4800 кілометрів нових доріг, як автомобільних, так і залізничних; 6 нових портів та 11 логістичних центрів.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал, про таке масштабне оновлення інфраструктури розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході зустрічі з генеральним директором з питань мобільності і транспорту Єврокомісії Генріком Хололеєм.

За словами української чиновниці, загальна вартість будівництва озвучених об’єктів становить близько 13 млрд євро. Залучити фінансування для реалізації цих планів уряд сподівається за допомогою Європейського союзу.

На думку Климпуш-Цинцадзе, у ЄС мають бути зацікавлені в інвестиціях у створення трансєвропейської транспортної мережі TEN-T, складовою частиною якої мала б стати Україна.

Крім того, Україна розраховує на підтримку ЄС та якнайшвидше підписання Угоди про спільний авіаційний простір. Це дасть додатковий поштовх розвитку української авіаційної галузі, збільшить кількість рейсів і обсяг пасажирських перевезень.

Нагадаємо, що кілька днів тому Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила готовність зайняти місце Володимира Гройсмана на посаді тимчасово виконуючої обов’язки голови уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?