Трибунал ООН оголосив рішення по справі 24 полонених українських моряків
Категорія
Світ
Дата публікації

Трибунал ООН оголосив рішення по справі 24 полонених українських моряків

Трибунал ООН оголосив рішення по справі 24 полонених українських моряків
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Морський трибунал ООН визнав, що Росія не має жодного правового аргумента тримати під вартою 24 полонених українських моряків. Своїм рішенням трибунал зобов’язав владу РФ звільнити три українські кораблі і всіх моряків і дозволити їм повернутися в Україну, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Рішення по справі захоплених у Керченській протоці моряках та військових кораблів оприлюднив у суботу в Гамбурзі (Німеччина) суддя Джин-Хен Пайк (Jin-Hyun Paik).

«Російська Федерація має негайно звільнити українські військові кораблі «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу» і повернути їх Україні», – оголосив він.

За рішення проголосували 19 суддів, один суддя – Руслан Колодкін (Росія) – проти.

Аналогічним голосуванням було прийнято рішення щодо негайного звільнення 24 затриманих українських військовослужбовців. Колегія суддів морського трибуналу зобов’язала Росію дозволити їм повернутися в Україну.

Коментуючи цю новину, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль висловила сподівання, що влада Росії виконає рішення трибуналу.

«Ми очікуємо, що Росія швидко і в повному обсязі виконає наказ Трибуналу. Нагадаю, що в подібній справі – Arctic Sunrise – Росія також не брала участі, але швидко звільнила людей», – написала Зеркаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Раді безпеки ООН відмовилися обговорювати український мовний закон на вимогу РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?