Зеленський: Якщо Росія готова до миру – вона має звільнити моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський: Якщо Росія готова до миру – вона має звільнити моряків

Зеленський: Якщо Росія готова до миру – вона має звільнити моряків
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішнє рішення Морського трибуналу ООН стосовно звільнення 24-х полонених моряків. На думку глави держави, повернення українських військовослужбовців стане сигналом, що Росія готова до «припинення конфлікту», повідомляє ONLINE.UA.

У зверненні, яке Володимир Зеленський опублікував на своїй сторінці у Facebook, він висловив сподівання, що Росія «зробить крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб». Також президент додав, що буде чекати, «який шлях оберуть у Кремлі».

Нагадаємо, що сьогодні Морський трибунал ООН у Гамбурзі прийняв рішення, у якому говориться, що Росія має повернути в Україну 24 полонених українських моряків та три військових кораблі, захоплених РФ минулої осені у Керченській протоці.

В свою чергу, позиція російського МЗС, яка сьогодні була оприлюднена після появи судового рішення трибуналу ООН, полягає в тому, що суд не мав юрисдикції розглядати це питання.

На думку багатьох українських політиків та експертів, рішення Путіна про повернення моряків залежить від поточної політичної кон’юнктури в Україні. Шанси на те, що полонені моряки все ж таки будуть повернуті в якості «жесту доброї волі», оцінюються досить високо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?