В Росії пояснили, що буде далі з полоненими українськими моряками
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії пояснили, що буде далі з полоненими українськими моряками

В Росії пояснили, що буде далі з полоненими українськими моряками
Джерело:  online.ua

Російські чиновники стверджують, що вчорашнє рішення Морського трибуналу ООН не має сили на території РФ. Тому полонені українські моряки не будуть звільнені. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «РИА Новости», про це заявили відразу три людини, кожна з яких так чи інакше транслює позицію Кремля.

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і державного будівництва Андрій Клішас заявив, що рішення Трибуналу ООН з морського права «через інцидент в Керченській протоці» не належить до юрисдикції цього суду, тому не може бути визнано Росією. Його позицію підтримав депутат Держдуми Руслан Бальбек:

«Якщо суддя високої кваліфікації Міжнародного трибуналу заплутався в паперах і не бачить нічого, крім звинувачень на адресу Росії, для нас його слова і вироки гроша не варті», – заявив Бальбек.

Керівник окупаційної «робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті Росії» Олександр Молохов теж повідомив, що Росія не повинна виконувати судове рішення Трибуналу ООН. На його думку, суд не має права вимагати від Росії звільнити українських військових моряків і повернути кораблі, тому рішення для РФ неправомочне.

Нагадаємо, що вчора у Гамбурзі суддя Морського трибуналу ООН Джин-Хен Пайк визнав, що Росія не має жодного правового аргументу тримати під вартою 24 полонених українських моряків та три захоплених кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?