Українці лідирують за кількістю нелегалів в Чехії
Категорія
Світ
Дата публікації

Українці лідирують за кількістю нелегалів в Чехії

Українці лідирують за кількістю нелегалів в Чехії
Джерело:  online.ua

Громадяни України стали лідерами за кількістю випадків порушення міграційного законодавства Чеської республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на нещодавно опубліковану доповідь міністра внутрішніх справ цієї країни Яна Гамачека.

Усього, за даними МВС Чехії, у 2018 році поліцією були затримані 4992 іноземних нелегали. Це на 254 осіб більше, ніж у 2017 році.

Відзначається, що переважна більшість затриманих іноземців (4653) в'їхали в країну на законних підставах, і вже потім порушили встановлені терміни перебування в Чехії. Серед затриманих нелегалів значну частину становлять українці – 1470 чоловік. Далі йдуть громадяни Молдови (567), В’єтнаму (312), Росії (273) і Узбекистану (157).

У чеському МВС додали, що через нелегальне працевлаштування протягом 2018 року з країни були вислані 3495 іноземців (на 384 більше порівняно з 2017 р). В цілому поліція депортувала 5713 мігрантів. Найбільше серед них громадян України – 3889 осіб, а також Молдови – 900 осіб.

У звіті міністра відзначається, що молдавани частіше за інших працювали без будь-яких документів, тоді як українці зазвичай працевлаштовувалися з польськими робочими візами, що також є порушенням.

Нагадаємо, що компанії Adidas та Nike назвали дії Дональда Трампа «катастрофою».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?