Скандальний олігарх радить Зеленському оголосити дефолт України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скандальний олігарх радить Зеленському оголосити дефолт України

Скандальний олігарх радить Зеленському оголосити дефолт України
Джерело:  FT

Український бізнесмен Ігор Коломойський радить новому президенту Володимиру Зеленському оголосити дефолт за зовнішніми запозиченнями. Про це олігарх розповів в інтерв’ю британському виданню Financial Times, інформує ONLINE.UA.

На переконання Коломойського, Україні треба наслідувати приклад Греції, яка вже оголошувала дефолт у 2015 році. США та Європа «повинні списати Україні борги в якості компенсації за те, що вона є плацдармом в протистоянні Заходу і Росії».

«На мою думку, ми повинні зробити з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України», – заявив Коломойський.

Олігарх закликав президента Володимира Зеленського не боятися дефолту

«Якщо Зеленський буде слухати Захід, він закінчить, як Порошенко. У нього будуть такі ж рейтинги – 5, 10, 15% замість 73%», – вважає Коломойський.

У своїй статті журналісти Financial Times висловлюють побоювання, що одіозний олігарх має надто великий вплив на нову владу України. Підтвердженням цього є нещодавнє призначення на посаду глави Адміністрації президента Андрія Богдана – особистого адвоката Ігоря Коломойського.

В свою чергу перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в інтерв’ю LB.ua заявила, що дефолт України приведе до негативних наслідків «в будь-якому випадку».

«Уявіть ситуацію: ви «оголосили дефолт». Це означає, що в найближчому майбутньому вам ніхто грошей не дасть. Уряд вийти на зовнішні ринки не може, внутрішній ринок вже віддав максимально можливе. Що виходить: ми перестанемо платити пенсії, зарплати, фінансувати армію? Або будемо змушені поміняти керівництво НБУ для того, щоб нове включило друкарський верстат? Інфляція залізе в гаманець кожного», – попереджає Рожкова.

Нагадаємо, що фінансовий експерт Сергій Фурса розповів найбільш вірогідний, на його думку, сценарій Коломойського щодо Приватбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?