Експерт розповів, чому дефолт невигідний новій владі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерт розповів, чому дефолт невигідний новій владі

Експерт розповів, чому дефолт невигідний новій владі
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Ідея про необхідність оголошення дефолту, яку запропонував Ігор Коломойський, невигідна новій владі. Таку думку висловив заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

На його думку, нещодавня заява Коломойського провокативна і навряд чи матиме наслідки.

«По-перше, дефолт вдарить по бідних людях. І владу винесуть. По-друге, через п’ять років після дефолту ринки знову відкриються. Але від цього ніякої користі сьогоднішній владі не буде... По-третє, державний борг оплачується за рахунок платників податків. А не Коломойського та інших олігархів. Навпаки, можливо, олігархи позичають гроші державі через ОВДП. Тому їм дефолт невигідний», – заявив Милованов.

На думку експерта, своєю заявою Коломойський хоче знизити ціни на державний борг України, щоб самому задешево скупити ці облігації. Також розмовами про дефолт можна відволікати увагу від економічної політики нової влади.

Нагадаємо, що пропозиція Ігоря Коломойського оголосити дефолт за зовнішніми запозиченнями була розкритикована не тільки прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, але й новим головою пропрезидентської партії «Слуга народу» Дмитром Разумковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?