Парламентські вибори 2019: у ЦВК озвучили критичні загрози
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори 2019: у ЦВК озвучили критичні загрози

Парламентські вибори 2019: у ЦВК озвучили критичні загрози
Джерело:  online.ua

В Центральній виборчій комісії назвали декілька критичних загроз у процесі підготовки до дострокових парламентських виборів. Найголовніша серед них – бюлетені, оскільки їхнє виготовлення є доволі складною процедурою. Про це розповів заступник голови ЦВК Євген Радченко під час прес-конференції, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, вартість виборчих бюлетенів може сягнути понад 290 мільйонів гривень.

"Це величезна сума. Наголошую, що бюлетенів потрібно буде виготовити в два рази більше, ніж на президентських виборах", - каже він.

Окрім того, Радченко наголосив, що на підприємстві-виготовлювачу "лежить таке навантаження, яке неможливо виконати".

"Разом з тим, закон передбачає дуже стислі терміни. Це 17 днів на виготовлення. Нагадую, що, згідно із законом, ЦВК затверджує форму і зміст бюлетеню лише за 24 дні до виборів. А з такою сумою закупки, мінімальна тривалість тендерної процедури складає 48 днів", – додав заступник голови ЦВК.

Також він розповів і про ще одну проблему – інформаційні плакати політичних партій. Їх у виборчі комісії мають доставити за 10 днів до дня голосування.

"Навіть якщо торги відбудуться успішно, не буде жодної скарги, якщо у тендері будуть брати участь кілька претендентів – тільки за цих умов ми встигаємо у день доставки інформаційних плакатів тільки підписати договори. Це не найгірше,",– додав Радченко.

Як повідомляв ONLINE.UA, позачергові вибори до Верховної Ради пройдуть за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?