Психолог розповів, чому не треба поспішати виходити заміж
Категорія
Технології
Дата публікації

Психолог розповів, чому не треба поспішати виходити заміж

Психолог розповів, чому не треба поспішати виходити заміж
Джерело:  online.ua

Британський психолог-біхевіорист, професор Лондонської школи економіки Пол Долан стверджує, що рівень щастя сучасних жінок не залежить від наявності чоловіка та дітей. За його словами, незаміжні та бездітні жінки — найщасливіша підгрупа населення, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Він також зазначив, що така підгрупа населення швидше за все, живе довше, ніж їхні одружені однолітки. За статистикою, жінки в шлюбі й материнстві помирають раніше за самотніх.

"Якщо ви чоловік – вам потрібно одружитися. Якщо ви жінка – не переймайтеся, що вчасно не вийшли заміж", – пояснює професор.

За його словами, для чоловіків одруження корисне. Це концентрує їхню увагу, сприяє більшим заробіткам, мотивує займатися спортом, зменшує кількість авантюр і ризику.

"У жінок часто навпаки – вони беруть на себе багато обов'язків, розриваючись між родиною, дітьми, роботою та власним "я". Це збільшує кількість стресу в їхньому житті, а тому скорочує його тривалість. Коли я запитував жінок, чи щасливі вони в шлюбі, вони відповідали "так". Але коли з кімнати виходив їхній чоловік, то називали своє становище жалюгідним", -  додає Пол Долан.

Він зазначив, що шлюб має свої переваги для обох сторін, проте життя і щастя без шлюбу теж існують.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди, які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі. Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?