Зеленський вніс подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вніс подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака

Зеленський вніс подання на звільнення Клімкіна, Полторака і Грицака
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посад двох міністрів і голови Служби безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

Глава держави просить звільнити Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, Степана Полторака – з посади міністра оборони. Третє подання стосується звільнення Василя Грицака з посади голови СБУ.

У поданнях зазначається, що глава держави діє на підставі Конституції та відповідних законів України. Президент наполягає на невідкладному розгляді парламентом цих питань.

 Як відомо, 17 травня глава МЗС Павло Клімкін заявив, що подає у відставку з посади міністра закордонних справ, та буде балотуватися до парламенту. Він також розповів про "дуже добрі" переговори з Зеленським, втім, запевнив, що наразі не планує працювати міністром разом з новим президентом. Міністр оборони Степан Полторак подав у відставку після того, як відрапортував на урочистій інавгураційній церемонії новому президенту. Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що 20 травня він, його заступники та члени команди подадуть на розгляд Зеленському рапорти про своє звільнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 травня у Верховній Раді не вистачило голосів  для того, щоб відправити прем’єр-міністра Володимира Гройсман та весь склад Кабінету міністрів у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?