У Вашингтоні збираються надати Україні статус головного союзника США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Вашингтоні збираються надати Україні статус головного союзника США

У Вашингтоні збираються надати Україні статус головного союзника США
Джерело:  online.ua

В американському Конгресі представили проект закону, який передбачає розширення оборонної та фінансової допомоги Україні через надання статусу головного військово-політичного союзника США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook посольства України в США.

За інформацією, яка надана дипломатами, новий законопроект передбачає можливість отримання Україною статусу головного союзника США поза НАТО на період від часу набуття даним документом чинності до вступу нашої держави до Північноатлантичного альянсу. Такий статус може бути використаний для спрощення процедури передачі Україні оборонних засобів.

На сьогоднішній день статус головного військово-політичного союзника США мають лише 15 країн. Колишній президент України Петро Порошенко намагався отримати цей статус ще у 2014 році, але адміністрація Барака Обами відмовила в його наданні.

В разі, якщо законопроект «Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності» буде прийнято Конгресом та підписано президентом США, наша країна зможе розраховувати про розширення програми допомоги Міністерству оборони. Українські військові отримають значно більшу кількість сучасного озброєння, включаючи допоміжне технічне обладнання. Допомога стосуватиметься передачі протитанкових, протикорабельних та протиповітряних систем озброєнь.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо про те, що президент США Дональд Трамп запросив Володимира Зеленського  відвідати з офіційним візитом Вашингтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?