У Росії вигадали новий безглуздий фейк про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії вигадали новий безглуздий фейк про Україну

У Росії вигадали новий безглуздий фейк про Україну
Джерело:  online.ua

Російські пропагандисти активно розповсюджують новий фейк про Україну. На цей раз їхньою мішенню став колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Як повідомляє ONLINE.UA, російські медіа-ресурси, пов’язані з Кремлем, «розганяють» в інтернеті брехливу інформацію про нібито втечу Яценюка за кордон разом з сім’єю.

Першоджерелом поширення фейку стали кілька анонімних телеграм-каналів, які, за даними російської опозиції, або прямо пов’язані з путінською владою, або отримують гроші за участь у інформаційних атаках. Пізніше брехню підхопили відомі в РФ інтернет-ресурси, які також давно задіяні в антиукраїнській пропаганді: «Известия», «Газета.ру» та інші. В якості джерела ці сайти називали телеграм-канали, які, в свою чергу, посилаються на «власні інсайди».

У фейку стверджується, що Яценюк, нібито, не чекаючи свого арешту, поспішно втік з України за кордон разом із родиною. При цьому у членів його сім’ї вже є громадянство Вануату та США.

В прес-службі партії «Народний фронт», лідером якої є Арсеній Яценюк, спростували брехливі твердження російських пропагандистів. В якості доказу абсурдності фейку у Facebook показали фотографію самого Яценюка з вчорашнього засідання фракції «НФ».

«Нічого нового, за винятком того, що кожного разу російські пропагандисти з тяжкого похмілля придумують нові деталі. Цього разу у фейку згадується паспорт Вануату. Повторюємо в тисячний раз: Арсеній Яценюк проживає і працює в Україні, його дружина Терезія проживає і працює психологом в державній лікарні в Києві. Батьки проживають в Чернівцях. Паспортів іноземних держав не мають», – повідомили у «Народному фронті».

Як відомо, з 2014 року основним напрямком роботи російської пропаганди є Україна. З метою деморалізації українських громадян та формування потрібної громадської думки, у підконтрольних Кремлю структурах регулярно вигадуються брехливі повідомлення про Збройні сили України, «катастрофічний стан економіки», агонію органів влади та інша подібна інформація.

Нагадаємо, що сьогодні названа головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?