Вчені назвали рік, коли на планеті «почнеться хаос» від глобального потепління
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Вчені назвали рік, коли на планеті «почнеться хаос» від глобального потепління

Вчені назвали рік, коли на планеті «почнеться хаос» від глобального потепління
Джерело:  VICE

Швидка загибель людства цілком можлива. Такої думки притримуються експерти австралійського аналітичного центру Breakthrough National Centre for Climate Restoration. Це може статися вже за кілька десятиліть, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на VICE.

Австралійські вчені підрахували, що в разі збереження нинішніх темпів зміни клімату «точкою неповернення» стане 2050 рік. Вже в середині цього століття температура в багатьох регіонах світу настільки підвищиться, що це призведе до катастрофічного становища. Проживати в цих країнах буде неможливо, тому щонайменше 1 мільярд людей будуть змушені переселитися в інші регіони планети. Це, в свою чергу, призведе до «розпаду держав і міжнародного порядку».

Єдина можливість уникнути катастрофічного сценарію, на переконання авторів звіту, – це «провести надзвичайну мобілізацію масштабів Другої світової війни». Для цього всі зусилля мають бути сконцентровані на побудову промислової системи з нульовими викидами в атмосферу. Лише після цього світ зможе стати на траєкторію відновлення безпечного клімату.

Якщо ж людство не прислухається до вчених, то нинішній сценарій призведе до підвищення середньої температури на планеті щонайменше на 3 градуси за Цельсієм. Це значно посилить наслідки потепління. Пришвидшиться знищення ключових екосистем «включно з системами коралових рифів, лісів Амазонії та системи Арктики».

Нагадаємо, що минулої неділі Британія була шокована, коли десятки мігрантів з Африки атакували її береги на моторних човнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?