Угода щодо тиші на Донбасі: Кучма хоче прописати норму "не стріляти у відповідь"
Категорія
Політика
Дата публікації

Угода щодо тиші на Донбасі: Кучма хоче прописати норму "не стріляти у відповідь"

Угода щодо тиші на Донбасі: Кучма хоче прописати норму "не стріляти у відповідь"
Джерело:  online.ua

Голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма вважає, що необхідно прописати в нових домовленостях про "режим тиші" на Донбасі норму "не стріляти у відповідь".

З даною заявою політик виступив у Мінську, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу АП.

"Це принципово. Бо жодна сторона не хотіла ставити себе в незручне становище, щоб потім відповідати за це. А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього "режиму тиші". Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також запроваджена заборона на обстріл громадських об’єктів – шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити такі пропозиції. Ми маємо 19 числа їх затвердити", – сказав Кучма.

 На думку українського політика, засідання робочих груп у рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях вперше пройшли конструктивно.

"Вперше засідання робочих груп пройшли конструктивно. Всі сторони хотіли знайти рішення. Тон дискусії був зовсім іншим, ніж це було досі. Ми приїхали з дорожньою картою від президента України. Меседжі були такі, що глава держави справді хоче, щоб у тому регіоні був мир. На засіданні Тристоронньої контактної групи я висловив ті побажання, які почув від президента", - додав Кучма.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кучма запропонував зняти економічну блокаду "ДНР" та "ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?