Трамп та Макрон обговорили ситуацію в Україні - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп та Макрон обговорили ситуацію в Україні - перші подробиці

Трамп та Макрон обговорили ситуацію в Україні - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон і президент США Дональд Трамп 6 червня на зустрічі в Нормандії обговорили ситуацію на Близькому Сході, у Лівії та в Україні. Окрім того, на порядку денному були також безпека та боротьба з тероризмом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Зазначається, що політики обговорили всі ключові питання, щодо яких вони раніше не досягли згоди, включно з Іраном, світовою торгівлею і зміною клімату.

"Очільник Білого дому применшив розбіжності з Францією щодо Ірану, сказавши Макрону, що вони обидва згодні, що у Тегерана не має бути ядерної зброї. Він повторив свою пропозицію відновити переговори з Іраном щодо ядерної програми країни", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що раніше американський лідер запросив Президента України Володимира Зеленського відвідати Вашингтон і український гарант погодився, проте точна дата візиту ще невідома.

Окрім того, найближчим часом Зеленський планує відвідати Париж на запрошення Макрона.

Як повідомляв ONLINE.UА, український дипломат та експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара переконаний, що було б добре, щоб один із перших візитів Зеленського був до Вашингтону, де він би мав зустріч із Трампом, оскільки між ними можуть встановитися довірливі відносини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?