Представники NASA повідомили вартість «квитка у космос»: ціна суттєво знижена
Категорія
Технології
Дата публікації

Представники NASA повідомили вартість «квитка у космос»: ціна суттєво знижена

Представники NASA повідомили вартість «квитка у космос»: ціна суттєво знижена

Вже з 2020 році всі бажаючи зможуть подати заявку на відвідування Міжнародної космічної станції. Вартість туру становитиме від 35 тисяч доларів на добу. Щоправда, в це входить лише проживання на орбіті – дорогу на МКС і назад доведеться оплачувати окремо, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Радіо Свобода».

Рішення Американської космічної агенції NASA дозволити відвідування станції туристами збігається з планами адміністрації Дональда Трампа комерціалізувати розвиток космічної галузі в США. За планами NASA, прибуток від продажу турів у космос дозволить частково покривати видатки на поточну діяльність.

Згідно інформації, наданої в NASA, трансфер космічних туристів до МКС забезпечуватиме приватний перевізник. Скоріше за все, під ним мається на увазі компанія Ілона Маска SpaceX.

35 тисяч доларів на добу – це орієнтовна ціна. Точна вартість буде розраховуватися в залежності від ринкової кон’юнктури, попиту та пропозиції.

Ще один перспективний напрямок комерційної діяльності NASA – продаж сувенірів та предметів біжутерії, які побували в космосі. Також у NASA розглядають можливість зйомок на орбіті рекламних роликів .

Критики NASA стверджують, що допуск туристів на Міжнародну космічну станцію не матиме ніякої користі. Щорічний бюджет МКС становить від 3 до 4 мільярдів доларів. Тому доходи від подібних комерційних проектів не покриють скільки-небудь істотної частки цих витрат.

Нагадаємо, що засновник корпорації Amazon Джеф Безос нещодавно розповів, як він збирається колонізувати Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?