Росія та Індія збираються зняти власні версії серіалу «Чорнобиль»
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Росія та Індія збираються зняти власні версії серіалу «Чорнобиль»

Росія та Індія збираються зняти власні версії серіалу «Чорнобиль»

Велика популярність серед глядачів нового американського серіалу «Чорнобиль» спричинила чималий резонанс не тільки в сусідній Росії, але й у таких далеких від Прип’яті країнах, як Індія та Іран. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hollywood Reporter, у Росії та Індії збираються зняти власні версії серіалу. Причому кожна з цих країн керується в цьому рішенні різними мотивами.

Для керівництва Росії міжнародна популярність «Чорнобиля» принизлива з двох причин. По-перше, американці здобули успіх на «радянській» тематиці, порушивши монополію російських кінематографістів. Натомість, продукція кінокомпаній з РФ, незважаючи на величезну державну підтримку «патріотичних» проектів, чомусь не користуються в світі попитом.

По-друге, американці показали, на переконання Кремля, «неправильну версію подій» в Чорнобилі, де в сюжеті згадується Голодомор та намагання КДБ приховати масштаби аварії на ЧАЕС.

За інформацією видання The Moscow Times, в Росії вже готуються зняти власну кіноверсію чорнобильської катастрофи. Причому сюжет серіалу буде створений на вигаданій теорії про те, що атомну електростанцію хотів підірвати американський агент ЦРУ. Зйомки будуть вестись на кошти телеканалу НТВ, який належить державному «Газпрому».

В Індії теж розмірковують про те, що зняти свій «Чорнобиль». Але мотиви там зовсім інші. У Боллівуді хочуть розповісти світу про трагедію 1984 року в індійському місті Бхопал, де через аварію на хімічному заводі Union Carbide загинуло кілька тисяч людей.

Популярність «Чорнобиля» досягла навіть Ірану. Про це свідчить те, що радник президента країни Рухані Хесамадін Ашена опублікував в своєму Твіттері два пости, де згадується цей американський серіал. Причому в доволі позитивному ракурсі, що доволі нетипово для влади фундаменталістського Ірану.

Нагадаємо, що «Чорнобиль» став найрейтинговішим серіалом в історії, обігнавши «Гру престолів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?