Розпуск Ради: Зеленський неочікувано покинув залу засідання Конституційного суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Розпуск Ради: Зеленський неочікувано покинув залу засідання Конституційного суду

Розпуск Ради: Зеленський неочікувано покинув залу засідання Конституційного суду
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виконав свою вчорашню обіцянку обов’язково відвідати засідання Конституційного суду щодо правомочності указу про розпуск Верховної Ради. Як повідомляє ONLINE.UA, крім глави держави у залі КС знаходяться депутати, які підписали звернення до суду з метою оскарження указу президента.

На початку судового засідання Володимир Зеленський виступив зі зверненням, в якому висловив свою повагу до Конституційного суду. Пояснюючи свою правову позицію під час підписання указу про розпуск парламенту, президент звернув увагу на те, що рівень довіри громадян до Верховної Ради дуже низький – 4%.

Зеленський також повідомив, що впевнений у своїй юридичній правоті. Він розповів, що розпуск Ради – це «величезний запит народу, воля народу, яку він завжди буде підтримувати». Завершивши свій виступ, Володимир Зеленський вирішив покинути засідання.

«Я залишаю залу, щоб ніхто потім не сказав, що моя присутність мала вплив на суддів і рішення було прийнято під тиском», – заявив президент.

Як відомо, вчора Володимир Зеленський записав відеозвернення, у якому зазначив, що «вперше за 28 років історії незалежної України, президент прийде на засідання суду, а не навпаки – коли хазяїн викликає своїх слуг-суддів до себе в кабінет».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?