Facebook платитиме користувачам за їхні дані: подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook платитиме користувачам за їхні дані: подробиці

Facebook платитиме користувачам за їхні дані: подробиці
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook розповіла про розробку додатка, який буде нараховувати гроші користувачам за їх дані. Про це вчора було повідомлено на корпоративному сайті, інформує ONLINE.UA.

Планується, що найближчим часом розпочнеться тестування нового додатку під назвою Study from Facebook за допомогою волонтерів, набір яких вже оголошено.

Відомо, що в компанії Марка Цукерберга збираються платити людям за те, щоб вони погодилися на збір інформації про них самих. Мається на увазі, які ще мобільні додатки встановлені на смартфоні людини, та які їхні функції використовуються частіше за інших. Також програма Study from Facebook буде рахувати, скільки часу витрачають користувачі на ті чи інші додатки.

Вся ця інформація дуже корисна рекламодавцям, які планують більш точно визначати свою цільову аудиторію. Зараз збирати подібні дані без дозволу користувача заборонено.

Facebook пообіцяла розмістити рекламу, щоб запросити користувачів взяти участь в тестовому дослідженні. Перейшовши по ній, користувач отримає запрошення на скачування програми в Google Play Store.

У дослідженні Study from Facebook можуть брати участь тільки повнолітні. Зазначається, що від участі можна буде відмовитися в будь-який момент.

У Facebook не уточнили точну суму оплати за використання програми. Скоріше за все, вона буде проводитися власною криптовалютою, яку збираються випустити найближчими місяцями.

Нагадаємо, що не так давно компанія Facebook змінила правила користування соцмережею. Нововведення стосувалися, зокрема, проведення онлайн-трансляцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?