Чи буде новий прохід Керченською протокою - пояснення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи буде новий прохід Керченською протокою - пояснення Генштабу

Чи буде новий прохід Керченською протокою - пояснення Генштабу
Джерело:  BBC

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак зазначає, що ситуація в Азовському морі залишається складною, адже Росія не полишає своїх агресивних намірів. Тому, наразі Україна не планує здійснювати новий прохід Керченською протокою, але здавати свої морські позиції не збирається.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "BBC Україна".

За його словами, наразі українська сторона стежить за поведінкою Росії в Чорному та Азовському морях і готова дати відсіч ворогу у разі загрози.

"Рівень загрози не зменшився, тому що РФ свої наміри не полишає і постійно їх корегує в залежності від ситуації. У Чорному морі відбувається блокування торговельних суден, які заходять через Керченську протоку. Що стосується нашої готовності дати відсіч, то всі рішення прийняті, керівництво ООС готове реагувати на всі загрози", - каже Хомчак.

Окрім того, очільник Генштабу пояснив, що рішення щодо нового проходу українських суден через Керченську протоку буде прийматися зважено, адже це – питання безпеки військових. Окрім того, спочатку треба розібратися з актом агресії Росії, який стався під час попереднього проходження українських кораблів через протоку.

"Звичайно, ми не збираємося здавати наші позиції в Азовському морі. Що стосується проходу, то сьогодні це питання теж не стоїть. У нас немає стільки українців, щоб ми ними так могли ризикувати", – додав Хомчак.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?