Вчені розповіли, як підтримувати себе в формі, не займаючись фітнесом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, як підтримувати себе в формі, не займаючись фітнесом

Вчені розповіли, як підтримувати себе в формі, не займаючись фітнесом
Джерело:  online.ua

Американські вчені розвінчали ефективність стратегії «10 000 кроків щодня» для підтримки фізичної форми. На думку науковців, це звичайний маркетинговий хід для продажів фітнес-трекерів та крокомірів. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, для того, щоб залишатися в формі, не відвідуючи фітнес-центр, треба докладати набагато більше зусиль.

Професор Герман Потцнер з Університету Дьюка в американському штаті Північна Кароліна з’ясував, що тримати здоровий баланс між м’язами та жировою тканиною дозволять 15 000 кроків або 7,5 миль (12 км.) пішої ходи щодня. При цьому темп прогулянки не повинен бути надто повільним.

«Ціль у 10 000 кроків – це звичайний маркетинговий хід, який придумав японський виробник крокомірів у 1965 році», – пише Потцер в журналі New Scientist.

На його думку, це «хороший початок», але не дуже ефективний. «Оптимальна доза» щоденних вправ має становити близько двох годин на день або 15 000 кроків. Мається на увазі не просто двогодинна прогулянка на свіжому повітрі, а фізичні навантаження для серця.

Вчені провели дослідження серед поштарів у Глазго (Велика Британія). Серцево-метаболічне здоров’я тих, хто робив приблизно 15 000 кроків щодня, виявилося набагато кращим, ніж у пересічних жителів цього міста.

Експерти підкреслюють, що будь-які вправи краще, ніж їхня відсутність. Нещодавнє американське дослідження довело, що 40-річна людина, яка робить мінімальні фізичні вправи хоча б 25 хвилин на день, має вдвічі менше шансів померти у наступні сім років, ніж той, хто взагалі не займається фізкультурою.

Якщо ж брати тих, хто робив вправи 100 хвилин на день, то їхні шанси померти до 47 років були на 80% менші, ніж у тих, хто відмовляється від навантажень.

Для тих людей, хто не любить прогулянки, теж є гарна новина – похід у сауну прирівнюється до фізичної вправи. Адже перепади температур підвищують частоту серцевих скорочень та кров’яний тиск. Вчені вважають, що сауна має схожий фізіологічний ефект з поїздкою на велосипеді.

Нагадаємо, що вчені зафіксували в Києві високий рівень забруднення повітря та розповіли, які районі столиці найбільш небезпечні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?