Китаєць продавав охочим тури в Чорнобиль, а возив в російський Челябінськ
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Китаєць продавав охочим тури в Чорнобиль, а возив в російський Челябінськ

Китаєць продавав охочим тури в Чорнобиль, а возив в російський Челябінськ
Джерело:  online.ua

У Китаї керівника туристичної фірми засудили до 10 років в’язниці за те, що він продавав тури в Чорнобиль, а замість цього відвозив туристів у російський Челябінськ. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Газета ру, обман розкрився завдяки випадковості.

З’ясувалося, що директор китайської турфірми Ляо Гаомінг обіцяв возити місцевих туристів в зону відчуження Чорнобильської АЕС. Коли ж туристи приїжджали до Челябінська, їм говорили, що це Чорнобиль і Прип’ять. А виглядають вони так, тому що люди змогли ліквідувати наслідки катастрофи після вибуху і знову заселити цю територію.

Як зазначається, обман розкрив міністр енергетики Китаю Ля Мінгдунь, який придбав собі і своїй родині путівки у цього підприємця. Чиновник вже був в Челябінську в 80-х роках, тому зміг розпізнати обман.

Наразі невідомо, скільки китайців стали жертвами обману, але туристичні путівки до фальшивої «зони відчуження» засуджений продавав тривалий час.

Нагадаємо, що після виходу в ефір американського серіалу «Чорнобиль», кількість одноденних турів до зони відчуження зросла на 30-40%. За інформацією представників Асоціації чорнобильських туроператорів, 90% туристів, які відвідують Прип’ять, становлять іноземці. Вартість туру з Києва коштує приблизно 100 доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?