Депутати закликали Зеленського терміново скликати РНБО: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати закликали Зеленського терміново скликати РНБО: що сталося

Депутати закликали Зеленського терміново скликати РНБО: що сталося
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Депутати з фракції «Народного фронту» у Верховній Раді закликали президента Володимира Зеленського терміново відреагувати на зміну власника телеканалу ZIK. Вони вбачають в цьому через загрозу «російського реваншу», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

Як зазначається в заяві фракції НФ, депутати звертаються до президента із закликом невідкладно скликати засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці з максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення.

«ZIK – третій телеканал, який опинився в руках російської п’ятої колони. І ми маємо усвідомлювати, що завтра або післязавтра таких каналів ставатиме ще більше, якщо відповідальні державні сили не намагатимуться протистояти інформаційній окупації», – заявив голова фракції НФ Максим Бурбак.

Стурбованість ситуацією навколо телеканалу ZIK висловив і голова Верховної Ради Андрій Парубій. На сьогоднішньому засідання погоджувальної ради він заявив, що державним органам необхідно реагувати на подібні випадки, «оскільки захоплення і окупація українського інформаційного простору є не менш небезпечною, ніж окупація українських областей та Криму».

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що депутат Тарас Козак, який вважається наближеним до кума Путіна Віктора Медведчука, завершив купівлю на своє ім’я інформаційного телеканалу ZIK. Це вже третій загальноукраїнський телеканал, який опинився в руках «друзів Кремля». Раніше Козак став формальним власником каналів «112 Україна» та «NewsOne».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?