«Газпром» пропонує Україні поставки газу, але ставить умову
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Газпром» пропонує Україні поставки газу, але ставить умову

«Газпром» пропонує Україні поставки газу, але ставить умову
Джерело:  online.ua

Російский газовий монополіст «Газпром» пропонує Україні «почати все з чистого листа». Відповідну заяву глави правління корпорації Олексія Міллера розповсюдила сьогодні агенція «РИА Новости», повідомляє ONLINE.UA.

Як зазначається, Міллер пропонує, щоб український «Нафтогаз» відмовився від боргу у 2,8 млрд доларів (2,56 борг + нарахована пеня), який Стокгольмський суд зобов’язав росіян сплатити Україні. Тоді «Газпром» буде готовий поновити поставки російського газу, але не за європейськими умовами, як того вимагає «Нафтогаз», а за власною формулою, що передбачає надання знижки у 25%. Сьогоднішню позицію українського «Нафтогазу» Олексій Міллер назвав «неконструктивною».

У Києві пропозицію «Газпрому» про те, шоб «почати все з чистого листа» відкидають. Виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко в своєму Facebook назвав це «абсурдом».

«Тобто ми повинні як мінімум «добровільно» відмовитися від 2,8 млрд доларів, а як максимум, ще й повернутися в статус боржника за умовами контракту «бери або плати», – написав він.

Вітренко знову закликав відмовитися від підписання договору про транзит на діючих умовах, наголошуючи на тому, що Україні необхідно домагатися припинення будівництва «Північного потоку 2» і готуватися до зупинки транзиту з 2020 року, звертаючись до міжнародного арбітражу для отримання компенсацій.

Нагадаємо, що вчора російські соціологи повідомили Путіну невтішні новини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?