"Укрзалізниця" планує відновити залізничне сполучення з Донбасом
Категорія
Україна
Дата публікації

"Укрзалізниця" планує відновити залізничне сполучення з Донбасом

"Укрзалізниця" планує відновити залізничне сполучення з Донбасом

Стратегія "Укрзалізниці" до 2023 року враховує можливість відновлення припиненого в березні 2017 року залізничного сполучення з Донецькою і Луганською областями. Це зазначається в ще не опублікованому документі, який Кабінет Міністрів України затвердив 12 червня, передає ONLINE.UA з посиланням на Liga.net

Якщо заборону скасують, обсяг перевезення вугілля в Донецький та Луганський регіони в 2021 році складе 40% (від показників 2016 року), залізної руди - 30%, чорних металів - 15%. До 2030 року обсяги перевезень збільшаться вдвічі.

Нагадаємо, також у планах "Укрзалізниці" – створити "Вокзальну компанію", яка має запрацювати до кінця 2019 року.

Зазначимо, УЗ витрачає на утримання інфраструктури в 15 разів більше, ніж заробляє на ній.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Міністерство інфраструктури України внесло на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону пасажирського залізничного сполучення з Росією. Вантажні перевезення ініціатива не зачіпає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні запропонували припинити не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?