Голова ЦВК розповіла, що станеться після негативного рішення Конституційного суду
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова ЦВК розповіла, що станеться після негативного рішення Конституційного суду

Голова ЦВК розповіла, що станеться після негативного рішення Конституційного суду
Джерело:  BBC

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук роз’яснила, що станеться з процедурою підготовки до виборів в разі, якщо рішення Конституційного суду про розпуск парламенту буде негативним. За її словами, якщо КС оголошує, «що указ президента не відповідає Конституції, то це означає, що немає такого указу». Про це Сліпачук розповіла в інтервью українській службі BBC, інформує ONLINE.UA.

«Якщо вони оголошують, що указ не відповідає Конституції, то це означає, що немає такого указу, а значить – я не маю жодних законних підстав витрачати державні кошти», – пояснила Сліпачук.

Очільниця Центральної виборчої комісії також повідомила, що виборчий процес не можна буде зупинити в будь-якому випадку. Але оскільки частину коштів на підготовку до позачергових виборів вже витрачено, парламент має виділити додаткове фінансування для підготовки виборів восени.

«В день, коли Конституційний суд представить рішення, ми маємо це все перевірити. А далі – питання до парламенту, адже ми, відповідно до рішення уряду, просто використали кошти, які були закладені для чергових виборів, що мали відбутися восени.

Тому виникне питання до парламенту і уряду, чи вони готові виділити нову суму грошей, беручи до уваги вже витрачені кошти», – заявила голова ЦВК.

Також Сліпачук повідомила, що літо – не найкращий час для проведення виборів.

«Мова йде не тільки про сезон відпусток, коли людина може дуже просто змінити своє місце голосування, а ще й про період, коли деякі українці їдуть заробляти гроші за кордон. А в голосуванні за кордоном є окремі труднощі».

Нагадаємо, що найближчими днями Конституційний суд має оголосити своє рішення щодо законності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?