Меркель розповіла, коли скасують санкції проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель розповіла, коли скасують санкції проти Росії

Меркель розповіла, коли скасують санкції проти Росії
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, коли Росія може сподіватися на скасування запроваджених проти неї санкцій. Це станеться тоді, коли Крим повернеться в Україну. Цю заяву глава ФРН зробила під час брифінгу для преси після сьогоднішньої зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Ми обговорювали процес щодо суверенітету України та його відновлення, говорили про Донецьк і Луганськ. На жаль, не досягнуто останнім часом прогресу. Санкції не скасуються, доки Крим не повернеться в Україну», – сказала Меркель.

Водночас, канцлер роз’яснила, що мова йде не про посилення санкцій, а про збереження нині діючих.

«Ми вважаємо, що Рада Європи має досягти єдності й ухвалити це єдиним голосуванням», – заявила Меркель.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський закликав тих, хто виступає за зняття санкцій з Росії, відвідати Донбас і подивитися на зміни в анексованому Криму.

«Тих, хто агітує за зняття санкцій, закликаю побувати на Донбасі й переконатися, скільки горя принесла українським людям ця війна. Подивіться на Крим, який із туристичного краю і природної перлини перетворився на реальний військовий табір», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні, перед початком офіційного прийому українського президента в Берліні Ангелі Меркель стало зле. Очевидці телевізійної трансляції помітили, що канцлер помітно тремтіла під час виконання гімну Німеччини військовим оркестром.

Пізніше вона прокоментувала стан здоров’я зневодненням. За словами Меркель, їй знову стало добре після трьох випитих склянок води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?