«Перспектив немає»: Медведчук розповів про майбутнє відносин РФ та України
Категорія
Політика
Дата публікації

«Перспектив немає»: Медведчук розповів про майбутнє відносин РФ та України

«Перспектив немає»: Медведчук розповів про майбутнє відносин РФ та України
Джерело:  BBC

За словами одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука, з приходом до влади Володимира Зеленського відносини між Росією і Україною не покращилися. Більше того – не видно й перспектив для цього. Про це Медведчук заявив у інтерв’ю російській службі BBC.

На думку кума Путіна, війна на Донбасі зараз знаходиться «на паузі, у якій немає горизонту». Провину за це Медведчук покладає на Зеленського.

«Тому що пан Зеленський заявив, що він не визнає і не збирається визнавати особливий статус Донбасу, він не збирається підписувати амністію, а це два найважливіших пункту Мінських угод. Тобто він не визнає по суті Мінські угоди і не збирається вступати в переговори з Росією».

За словами Медведчука, пропозиція глави Адміністрації президента Андрія Богдана щодо проведення референдуму про мир з Росією, свідчить, що він «говорить про те, чого не знає»:

«У нас взагалі ніяких референдумів проводити не можна: у нас немає закону (про референдум)», – стверджує Медведчук.

Проросійський політик також заявив, що заяви Зеленського та представників його команди про безальтернативність Мінських угод через те, що до них прив’язані санкції Заходу, – «це убого і непрофесійно».

Як відомо, Віктор Медведчук тривалий час входив до складу Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську. В сферу його відповідальності входило вирішення питань, пов’язаних з обміном полоненими. Наприкінці свого президентського терміну Петро Порошенко, відповідаючи на закиди, чому Медведчук входить до української делегації в Мінську, розповів, що він був «фактичним представником Путіна та комунікатором між президентами Росії та України».

Нагадаємо, що в цьому ж інтерв’ю журналістам британської телерадіокомпанії кум Путіна накинувся на Порошенка з гучними звинуваченнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?