Польща звернулася до України з неочікуваною пропозицією
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща звернулася до України з неочікуваною пропозицією

Польща звернулася до України з неочікуваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Польща готова розширити свою газову систему з українською за допомогою інтерконектора. З даною заявою виступив представник польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, передає ONLINE.UA.

"Ми готові в разі необхідності запустити газопровід, який з'єднає польську систему з українською в Германовіцах. Його пропускна здатність становить 2 млрд куб. м. Це не багато, але коли українцям потрібна термінова допомога, ми готові її надати", - заявив Наїмський.

Він наголосив, що поки "з української сторони немає рішення побудувати інтерконнектор з пунктом в Германовіцах і першим сховищем в Україні, ми чекаємо цього, і, можливо, нова влада в Україні буде прагнути прискорити процес".

За словами польського чиновника, уряд Польщі буде розширювати свою газову систему в цьому напрямку в будь-якому випадку.

Нагадаємо, що США і Польща підписали три контракти на поставку скрапленого газу загальним обсягом 7,25 млрд куб. м. Поставки почнуться з 2022 року після закінчення контракту з Газпромом.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш  Моравецький прирівняв купівлю російського газу до купівлі зброї  у президента РФ Владіміра Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?