Чи можуть Коломойському частково повернути "Приватбанк" - відповідь НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи можуть Коломойському частково повернути "Приватбанк" - відповідь НБУ

Чи можуть Коломойському частково повернути "Приватбанк" - відповідь НБУ

Заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова запевняє, що український олігарх Ігор Коломойський не зможе знову стати співвласником "Приватбанку". Варіант, за якого йому повернуть частину акцій, неможливо виконати. Вона наголосила, що закон таких дій не передбачає.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

Сам Коломойський вимагав повернути йому 22-24% акцій "Приватбанку".

"У законі чорним по білому написано: колишні власники не можуть виставляти претензії до нового власника та претендувати на те, щоб їхні акції були їм повернені", – прокоментувала це Рожкова.

Варто зазначити, що чиновниця не виключила юридичну можливість виплати Коломойському компенсації.

"Виплату компенсації, про яку згадував Ігор Валерійович, закон допускає у тому разі, якщо вони доведуть, що зазнали збитків та зможуть цей збиток обґрунтувати", – додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, експертка з банківської діяльності команди Володимира Зеленського  Вікторія Страхова розповіла про варіант із взаємозаліком "націоналізованих грошей"  екс-власників "ПриватБанку" та непогашених кредитів, виданих їхнім же компаніям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?