Зняття блокади з Донбасу: Кучма поставив ОРДЛО жорстку умову
Категорія
Україна
Дата публікації

Зняття блокади з Донбасу: Кучма поставив ОРДЛО жорстку умову

Зняття блокади з Донбасу: Кучма поставив ОРДЛО жорстку умову
Джерело:  online.ua

Українська сторона на засіданні ТКГ у Мінську заявила про неможливість перегляду рішення РНБО про торговельні обмеження для окупованих територій Донбасу до повернення «націоналізованих» бойовиками активів в українське правове поле. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook пресс-секретаря Леоніда Кучми Дарки Оліфер.

«Вся наша робота має бути дорогою з двостороннім рухом, всі процеси повинні відбуватися виключно на засадах обопільності. Тільки після повернення українських активів в українське правове поле може йтися про перегляд рішення РНБО щодо впровадження торгівельних обмежень по відношенню до ОРДЛО», – зазначається в повідомленні.

Речниця Кучми також вказує на те, що для істотного прогресу у роботі ТКГ потрібна політична воля лідерів країн Нормандської четвірки.

«Така зустріч могла б дати сутнісний імпульс для прогресу за всіма напрямками реалізації Мінських угод», – пише Оліфер.

Як відомо, блокада торгівлі з окупованими територіями почалась наприкінці січня 2017 року силами колишніх бійців добровольчих батальйонів під керівництвом Семена Семенченко та Володимира Парасюка. Скориставшись перекриттям залізничних колій, 1 березня 2017 року ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко видав «указ» про націоналізацію українських державних та приватних підприємств.

З того часу підприємства, які раніше вправно сплачували податки в український бюджет, в тому числі військовий збір, знаходяться під управлінням людей, призначених терористами ДНР.

Нагадаємо, що сьогодні Польща звернулася до України з неочікуваною пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?