Вчені назвали смертельну небезпеку пляжів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали смертельну небезпеку пляжів

Вчені назвали смертельну небезпеку пляжів
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Університету Купера виявили нову смертельну небезпеку пляжів. За словами фахівців, смертельно небезпечні бактерії, що "пожирають плоть", можуть широко поширитися на світових пляжах. Причиною є глобальне потепління і підвищення температури води.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Live Science.

"Мікроорганізми Vibrio vulnificus, що "пожирають плоть", викликають сепсис, поширене руйнування шкіри і сполучних тканин. Вчені вивчили п'ять важких випадків бактеріальних інфекцій у людей, які заразилися через воду або морепродукти із затоки Делавер. Проблема в тому, що Vibrio vulnificus живе у відносно теплій воді - вище 13 градусів Цельсія. Через глобальне потепління бактерії розширюють ареал свого проживання, переміщаючись на північ", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, небезпечними можуть бути морепродукти, виловлені в зараженій воді, і сама вода при контакті з ранами і подряпинами на тілі.

Раніше ONLINE.UA публікував поради жінкам,  як в спеку зберегти шкіру молодою і красивою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?