Допоможе схуднути і не тільки: названі корисні властивості шоколаду
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Допоможе схуднути і не тільки: названі корисні властивості шоколаду

Допоможе схуднути і не тільки: названі корисні властивості шоколаду
Джерело:  online.ua

Американські вчені виявили несподівані властивості лушпиння какао-бобів. Вказано, що вони допомагають боротися з ожирінням і старінням, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Medical Xress.

Згідно з останніми результатами досліджень, три фенольних з'єднання з лушпиння какао-бобів усувають пов'язане з ожирінням хронічне запалення, а також повертають резистентність до інсуліну. Остання може бути причиною виникнення діабету другого типу і скорочення тривалості життя.

"Протокатехова кислота, епікатехін і проціанідини B2, що містяться в лушпинні какао-бобів, як разом, так і окремо сприяють відновленню пошкоджених мітохондрій, знижують ступінь накопичення жиру і блокують запальні процеси", - сказано в повідомленні.

Як відомо, лушпиння какао-бобів називається какаовеллою і використовується для приготування шоколаду і удобрення грунту.

Окрім того, нещодавно медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також перешкоджати появі шуму у вухах у людей середнього віку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Японії винайшли морозиво, яке не тане в спеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?