Путін дозволив зятю Кучми експортувати в Росію українські труби
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін дозволив зятю Кучми експортувати в Росію українські труби

Путін дозволив зятю Кучми експортувати в Росію українські труби

Росія частково скасувала заборону на ввезення з Україні продукції важкої промисловості. Зміни у переліку ембарго стосуються трубної продукції, газових турбін, кількох типів трансформаторів з діелектриком, електричних двигунів, генераторів, а також трансмісійних валів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Дзеркало тижня».

Постанова про тимчасове скасування заборони на український імпорт в переліку групи визначених товарів опублікована на сайті російського уряду.

Як відомо, заборона на ввезення у Росію широкого списку українських промислових товарів була запроваджена урядом Російської Федерації 18 квітня 2019 року. В цей перелік увійшли паперова продукція, товари легкої промисловості, металургійна продукція, продукція машинобудування. Також були заборонені поставки з Росії в Україну нафти і нафтопродуктів.

Найбільшим виробником безшовних труб в Україні є група компаній «Інтерпайп», кінцевим бенефіціаром яких є зять екс-президента Леоніда Кучми, відомий олігарх Віктор Пінчук. «Інтерпайп» входить у десятку найбільших у світі виробників трубної продукції.

Нещодавно Леонід Кучма був призначений головою української делегації на Тристоронніх переговорах у Мінську.

Нагадаємо, що кілька днів тому НАК «Нафтогаз» звернулася з пропозицією до російського «Газпрому».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?