Вчені розповіли, як тривалість роботи впливає на ризик інсульту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, як тривалість роботи впливає на ризик інсульту

Вчені розповіли, як тривалість роботи впливає на ризик інсульту
Джерело:  BBC

Вчені з університету Анже і Французького національного інституту охорони здоров’я та медичних досліджень вивчили взаємозв’язок між тривалістю робочого дня та ризиком появи інсульту. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC, наукові результати довели, що трудоголики мають набагато більше шансів отримати інсульт, ніж ті, хто не обтяжує себе наднормовою працею.

В ході досліджень вчені проаналізували медичні показники 143 тисяч дорослих людей віком до 50 років. Трохи менше третини з них працювали понад 10 годин протягом протягом 50 і більше днів на рік. З них 1224 людини мали інсульт.

Науковці виявили, що люди, які віддають роботі більше 10 годин на день, мають на 29% більший ризик інсульту, ніж ті, хто працює за звичним 8-годинним графіком. Якщо ж брати людей, які переробляють так протягом 10 і більше років, то у них ризик появи інсульту збільшується на 45%.

На думку вчених, знизити ризик інсульту можна навіть тоді, коли людина через об’єктивні обставини змушена працювати багато годин. У цьому допоможе дотримання здорової дієти, виділення часу для занять спортом, відмова від куріння і повноцінний сон.

Нагадаємо, що нещодавно очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, які літні фрукти зменшують біль та покращують сон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?